Ljudabsorbenter från Absoflex – en köpguide

Absoflex tillverkar ett brett sortiment av högkvalitativa och effektiva ljudabsorbenter. Vi tänkte därför berätta mer om vilka typer av absorbenter som återfinns bland deras utbud, samt vart de är bäst lämpade att användas.

Men först – historien om Absoflex

Absoflex är ett varumärke som tillhör familjeföretaget B&L Lund. Ett familjeföretag som grundades av Bengt & Lena Lund år 1980, och som sedan dess har utvecklats till att bestå av varumärkena Absoflex, Acqwool och Akustiksegel.

Ända sedan starten på 80-talet har B&L Lund huserat i Broddetorp, två mil från Skara, Skövde och Falköping. Det är också där som man genom åren har tillverkat sina högkvalitativa ljudabsorbenter. Och ja, de tillverkas än idag på gården i natursköna Broddetorp.

Synonymt för företagets ljudabsorbenter är att de är tillverkade i brandklassade material för att kunna möta de hårda krav som ställs på offentliga miljöer. Med det sagt så lämpar sig absorbenterna utmärkt att användas även på arbetsplatser och i hemmet.

En översikt av Absoflex produkter

Som tidigare nämnts tillverkar Absoflex en rad olika typer av ljudabsorbenter. Till dessa hör:

  • Väggabsorbenter
  • Takabsorbenter
  • Skärmväggar
  • Draperier

Väggabsorbenter 

Väggmonterade absorbenter kan användas i en rad olika miljöer. Allt ifrån skolor och arbetsplatser till idrottshallar. Genom att välja en väggabsorbent från Absoflex kan du vara säker på att få en förstklassig produkt som håller högsta absorptionsklass A.

Inte nog med att de effektivt absorberar höga ljud och buller, kan det också fås i en rad olika färger, former och tjocklekar. På så sätt kan de anpassas för att passa i alla typer av miljöer. De blir också ett vackert komplement till den nuvarande inredningen och stilen som återfinns i era lokaler.

Takabsorbenter 

Precis som väggabsorbenterna kan takabsorbenterna användas i en mängd olika miljöer. Dessa absorbenter monteras mellan befintliga armaturer och övriga installationer i skolor, arbetsplatser, idrottshallar och hygienutrymmen.

Även dessa håller högsta absorptionsklass och kan fås i en rad olika färger, former och tjocklekar. Något som gör att de kan användas för att skapa ett intressant intryck i alla typer av lokaler, oavsett stil!

Skärmväggar 

Skärmväggar erbjuder en flexibel ljudabsorberande lösning för exempelvis kontor, skolor, industrier och matsalar. Använd dem på ett och samma ställe eller förflytta enkelt till olika utrymmen genom att beställa skärmar på hjul.

Likt tidigare nämnda produkter håller skärmväggarna högsta absorptionsklass. De kan också fås i hela 17 olika storlekar och en mängd olika färger. Mixa och matcha för att skapa ett utseende som stämmer väl överens med er nuvarande färgpalett.

Draperier

Sist men inte framställer Absoflex draperier med ljudreducerande effekter. Självfallet tillgängliga i en rad olika färger och material för att passa i såväl offentliga miljöer som industrier och hem.

Handla hos Allakustik

Om du är intresserad av Absoflex absorbenter, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Vi lagerhåller många av deras produkter i våra butiker, vilka återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Dessutom kan vi hjälpa dig med installation i såväl små som stora projekt!

Tveka inte på att ta kontakt med oss vid eventuella frågor eller funderingar.