Ljudabsorbenter från Ecophon – en köpguide

Ecophon tillhandahåller ett brett sortiment av högkvalitativa ljudabsorbenter som både ser bra ut och samtidigt gör gott för ljudmiljön. Låt oss därför berätta mer om Ecophon och deras produkter. 

 

Ecophon – en del av Saint-Gobain koncernen  

Ecophon är ett framgångsrikt företag som framförallt tillverkar och saluför akustiktak, väggpaneler och ljudabsorberande skärmar. Man har också en gedigen erfarenhet och kompetens inom rumsakustik.

Företaget ingår i den internationella Saint-Gobain koncernen, vilken består av ett stort antal marknadsledande företag inom byggindustrin. Något som har resulterat i att man idag är ett av världens 100 ledande industriföretag.

Synonymt för Saint-Gobains företag är att man har ett starkt fokus på hållbarhet och innovation. Så är även fallet med Ecophon, som tillverkar förstklassiga produkter som resulterar i bättre ljudmiljöer inom en mängd olika sektorer, däribland skola, kontor och vård.

 

Mer information om Ecophons produkter

Som tidigare nämnts erbjuder Ecophon ett brett produktsortiment som utgörs av akustiktak, väggabsorbenter och skärmar i en mängd olika utföranden och egenskaper.

 

Akustiktak

Taken från Ecophon har delats in i olika kollektioner, beroende på deras utseende och egenskaper. Till dessa kollektioner hör:

  • Focus – en elegant kollektion innehållandes vackra designtak. Perfekt för kontor där man värdesätter det visuella. Du kan också välja mellan en mängd olika bärverk och montagelösningar för att hitta den som passar bäst för just dig.

 

  • Master – i denna kollektion hittar du robusta akustiktak som lämpar sig utmärkt för krävande miljöer. Ett attraktivt val i exempelvis skolor eller offentliga miljöer.

 

  • Hygiene – en kollektion som innehåller ljudabsorberande hygientak. Något som gör dem till ett perfekt val inom sjukvården och andra sektorer där det ställs extra höga krav på hygienen.

 

  • Gedina – i denna kollektion hittar du klassiska tak som gör sig utmärkt i exempelvis skolor.

 

  • Advantage – en kollektion som täcker de mest grundläggande behoven i kontorslokaler.

 

  • Sombra – i denna kollektion hittar du tak och taklösningar som går i svart. Ett attraktivt val för dig som vill skapa ett extra djup i lokalerna samt ett unikt utseende.

 

  • Super G – en kollektion som består av akustiktak som kan användas i de allra tuffaste miljöerna.

 

  • Combison – i denna kollektion hittar du praktiska lösningar som ger dig ljudisolering och absorption i ett.

 

  • Access – en kollektion innehållandes stilrena tak som lämpar sig utmärkt i kontorslokaler.

 

  • Industry – i denna kollektion hittar du lösningar som effektivt minskar bullret i industrilokaler.

 

Väggabsorbenter

Även här hittar du tre olika kollektioner – Akusto, Hygiene och Solo.

Den förstnämnda lämpar sig utmärkt för de flesta typer av utrymmen, då de kan fås i en mängd olika färger, former, material och monteringslösningar. Som exempel hittar du vattenavvisande och ventilerade väggabsorbenter med dold infästning samt traditionella absorbenter med synliga profiler, för att bara nämna några.

Precis som namnet antyder innehåller kollektionen Hygiene absorbenter som är särskilt framtagna för att användas i utrymmen där det ställs extra höga krav på hygienen, exempelvis inom vården.

Solo består av eleganta väggabsorbenter som lämpar sig utmärkt i lokaler där man även värdesätter det visuella.

 

Ljudabsorberande skärmar 

Förutom akustiktak och absorbenter hittar du även ljudabsorberande skärmar i en mängd olika utföranden. Perfekt i högljudda utrymmen där man vill ha extra ljudabsorbering.

 

Köp dina ljudabsorbenter hos Allakustik

Om du är intresserad av Ecophons akustiktak, väggabsorbenter eller skärmar, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Vi lagerhåller många av deras produkter i våra butiker, vilka återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Dessutom kan vi hjälpa dig med installation i såväl små som stora projekt!

Tveka inte på att ta kontakt med oss vid eventuella frågor eller funderingar.