Vi tittar närmare på olika typer av innertak

Det finns en mängd olika innertak på marknaden. Alla med olika egenskaper och utseenden. Här tänkte vi därför kika närmare på några av de vanligaste alternativen som finns tillgängliga.

 

Lista på sex olika typer av innertak

Som vi varit inne på inledningsvis finns det en mängd olika typer av innertak på marknaden. Nedanför har vi samlat några av de vanligaste alternativen som förekommer i såväl hem som på arbetsplatser:

 

Akustikplattor

Precis som namnet antyder är akustikplattor tillverkade av särskilda material som syftar till att minska höga ljudnivåer och bidra till en behagligare inomhusmiljö.

Många av de akustikplattor som vi arbetar med har en kärna av glasull samt en belagd utsida av exempelvis infärgad glasfilt. Träull, som vi kommer att prata mer om längre fram i denna artikel, är ett annat exempel på material.

 

Metalltak 

Metalltak används vanligtvis i kontorsbyggnader, offentliga miljöer, restauranger och andra liknande lokaler. De går att få i en mängd olika utföranden och färger. Synonymt för samtliga är att de bidrar till ett exklusivt utseende. Därutöver är det slittåliga och enkla att rengöra.

Många av metalltaken har en ljuddämpande matta på ovansidan för att på så sätt bidra till en behagligare inomhusmiljö.

 

Träullsskivor  

Träullsskivor är ett unikt tak som man får genom att kombinera cement och träull. Det har dels goda ljudabsorberande egenskaper, samtidigt som de är brand- och slittåliga respektive lätta att rengöra. Ett utmärkt alternativ i exempelvis skolmiljöer!

 

Gipstak

Gipstak är vanligt förekommande i moderna hem. Mycket tack vare dess stilrena utseende, men också på grund av dess goda egenskaper.

 

Takpaneler av träfibrer

Ett annat populärt alternativ i privatbostäder är takpaneler, vilka vanligtvis är tillverkade av sammanpressade träfibrer. De förses därefter en ytbeläggning som ger dem önskat utseende.

 

Träpaneler

Sist men inte minst kan man använda sig av träpaneler/spårpaneler. Ett robust alternativ för dig som vill arbeta med naturligt trä.

 

Skapa behagligare inomhusmiljöer med Allakustik Under(bara)tak

Hos oss på Allakustik Under(bara)tak hittar du allt du kan tänkas behöva för att minska buller och skapa en behagligare inomhusmiljö. I vår produktkatalog hittar du praktiska och snygga akustiktak i en mängd olika material och utföranden.

Ytterligare en fördel med att handla hos oss är att vi kan hjälpa dig genom hela processen – från projektering och beställning till montage. Med över 25 års erfarenhet kan vi garanterat hitta en lämplig lösning för just dig!